tirsdag den 15. september 2009”Walker & datter”
Bestsellerforfatteren Kate Jacobs er canadier – men har haft en stor del af sit arbejdsliv i New York inden for forlags- og tv branchen. Hun øser af sine erfaringer med at danne netværk med kvinder – en god ting, når man for kort tid siden er kommet ind med firetoget, og familien nu ikke lige er der.

”Walker & datter” er hendes romandebut og er blevet godt modtaget. Den hedder egentlig ” The Friday night knitting club”. Fredagsklubben er en kreds af kvinder, som mødes hver uge i strikkeforretningen ”Walker og datter”, som ligger på Manhattan i New York. Ejeren Gloria har med et sejt træk og gode ideer fået forretningen til at løbe rundt – og er et levende eksempel på at ”nød lærer nøgen kvinde at spinde”, da hun blev forladt af sin datters far, inden pigen blev født. Hun er også omdrejningspunkt for fredagsklubben, som består af en broget flok kvinder fra hendes datter Dakota på 12 år til hendes ven og støtte Anita på 72 år.
Gruppen består både af erfarne strikkere og håbløse nybegyndere. Det dog er de personlige venskabsforhold - som bliver strikket sammen om fredagen - som er bogens tyngdepunkt.
Så man behøver ikke at interessere sig for at strikke for at læse bogen.

Lige som et strikketøj udvikler sig, bliver de forskellige livsfaser beskrevet med ret store kriser som pubertet, graviditet, sygdom og død.

Det er ikke nogen ”tudehistorie” - den både livsklog, skæg og rørende – og befolket med nogle personligheder med kanter.

Hvis man kan lide at strikke er den ekstra god og skulle man få lyst til at lære det ---
Walker & Datter

Kate Jacobs har skrevet efterfølgerne
”Knit Two”
”Knit the Season”
Som ikke er oversat endnu.
Solrød Bibliotek køber hele serien på amerikansk
Bogen er læst af Helen Dreijer

Ingen kommentarer: