tirsdag den 23. oktober 2007

Brasiliansk film, der skal ses!

Rio de Janeiro er andet end karneval og Copacabana. Filmen ”City of God” skildrer den skyggeside, som er hverdag for mange børn, der er vokset op i slummen.

Historien centrerer sig især om den psykopatiske skydegale Ze Pequeno, der drømmer om en karriere som mafioso (og den får han i den grad), hans mere sympatiske og diplomatisk anlagte tro følgesvend Bene, og ikke mindst fortælleren Buscape, der trods alle odds får og griber chancen for at slippe ud af slummen.

"City of God" er en barsk omgang, hvor børn nådesløst henretter børn, men filmen krænger aldrig over til at være et usmageligt blodbad. Det er svært at forestille sig 7-8-årige narkopushere hænge på gadehjørnerne med en pistol i hånden, men ikke desto mindre er filmen baseret på virkelige personer og hændelser, og mange af rollerne er faktisk spillet af børn fra slummen. Det kan du læse mere om på filmens officielle hjemmeside.

Udover masser af action er filmen skruet godt sammen med mange detaljer i en collage af selvsagt voldsomme historier, hvor vi stifter bekendtskab med et stort persongalleri uden, at den røde tråd tabes.

Det er en film med mange flotte anmeldelser i bagagen, og man kan sagtens se den flere gange uden at kede sig.

Et udpluk af anmeldelser: Filmz.dk, CinemaZone.dk, Dagbladet.no, BBC og Guardian.

Ingen kommentarer: