mandag den 11. februar 2008

Blekingegadebanden

Onsdag d. 12 marts kl. 19.00 holder Peter Øvig Knudsen foredrag på Solrød Bibliotek
Peter Øvig kan som ingen anden fortælle historien om Blekingegadebanden. Hans foredrag er krydret med indblik i den omfangsrige og enestående research, der ligger til grund for hans værker om den berømte og berygtede bande.
Peter Øvig Knudsen har modtaget et væld af priser for hans bøger. Den Berlingske Journalistpris, Cavlingprisen ( den mest prestigefyldte danske journalistpris), Montanas litteraturpris samt titlen som Årets Historiske Bog 2007 er blot noget af den hæder, der er tilstrømmet ”Blekingegadebanden”
Billetter a. 50. kr. kan købes i Kultur & Fritid / Solrød Bibliotek tlf. 56 18 28 04.

Blekingegadebanden er en gennemresearchet beretning om en lille venstrefløjsgruppe, der med stålsat idealisme udvikler sig i voldelig og kriminel retning. På baggrund af politiets arkiver og samtaler med centrale aktører beskriver Øvig Knudsen dramajournalistisk Blekingegadebandens mangeårige politiske og kriminelle aktiviteteter. Efter danske forhold en både fantastisk og fascinerende men også meget skræmmende historie. Samtidig giver bøgerne et hæsblæsende og afslørende stykke Danmarkshistorie fra 1960'erne til 1990'erne. Historien ender som bekendt med katastrofen: Drab på en politimand og en retssag med hårde domme for røverier, hæleri, våbenbesiddelse samt dokumentfalsk. - Hvordan kan politisk idealisme ende sådan? Øvigs to bøger og hans foredrag om samme forsøger at give et svar.

Bestil Blekingegadebanden bd. 1
Bestil Blekingegadebanden bd. 2

Ingen kommentarer: