lørdag den 29. november 2008

Farvel til "Sommer"
Vi glæder os alle til at se slutningen på Sommer. Vi har levet med familiemedlemmerne i TV-serien igennem 2 sæsoner - forår og efterår- og vil komme til at savne dem!


Serien har fået os alle til at tale åbent om alzheimers sygdom. I frokoststuer landet over går snakken og ALLE kan komme med triste eller sjove historier om familiemedlemmer med den frygtede sygdom.

Fredag aften i REIMERS på DR 1 havde Bo Reimer inviteret Lars Lilholt, der meget smukt fortalte om, at hans mor havde alzheimers og at han havde skrevet et sang til hende. I Hanne- Vibeke Holst sidste bog Dronningeofret er der også en meget indlevende beskrivelse af en snigende demens. Listen over seriøse indslag i medierne er lang.

Serien Sommer har rystet et tabu og gjort sygdommen alzheimers synlig.

For dem, der vil vide mere om alzheimers og demens, enten de er pårørende eller ej, har biblioteket mange gode bøger om emnet både faglitteratur og biografier om personer der har haft sygdommen inde på livet

Et lille udvalg af bøgerne kan ses her:

Forstå demens / redaktion: Steen G. Hasselbalch, Nils Engelbrecht, Ole Thage ; redaktion og forfattere: Steen G. Hasselbalch ... [et al.]

Året med tusind dage
Biografi af Berit Degnæs Forfatteren fortæller om sit og sin mands liv efter at han blev ramt af Alzheimers sygdom.

Rose Götte: Alzheimer - hvordan kan vi hjælpe? : en familie lærer at forholde sig opfindsomt til sygdommen

Ingen kommentarer: