mandag den 5. januar 2009

Tyvenes by af David BenioffDavid Benioff har her skrevet en dejlig bog. En meget anderledes historisk roman. En roman med masser af humor og lune trods de alvorlige rammer: 2. Verdenskrig – Leningrad (Piter) er belejret af tyskerne og frygtelig kulde og sult er dagligdag for de tilbageblevne indbyggere.

17-årige Lev bliver arresteret, da han overtræder udgangsforbuddet for at plyndre en død tysk soldat. I fængslet møder han den fandenivoldske Kolja, der er beskyldt for at desertere. Begge kan se frem til dødsstraf, men en oberst giver dem et overraskende tilbud: Find et dusin æg til oberstens datters bryllupskage inden der er gået en uge – eller dø.
Det bliver starten på et større og livsfarligt drama, der bringer de to unge mænd i kløerne på både russiske kannibaler og den tyske besættelsesmagt. Kampen for overlevelse er hård, og at finde 12 æg i det krigshærgede område er selvsagt en nærmest umulig opgave.

Det er forfatteres bedstefars oplevelser, der ligger til grund for ”Tyvenes by” og selv de mest blodige oplevelser gengives med en lune, underfundighed og inderlighed, der gør bogen svær at lægge fra sig.
Reserver Tyvenes by

Ingen kommentarer: