torsdag den 27. september 2007

Den tro spion

Den tro spion er en dramatisk og troværdig roman om amerikaneren John Wells, ,som har infiltreret Al Qaeda og kæmpet 4 år som guerillasoldat. Historien starter i det nordlige territorium i Afghanistan, hvor det endelig lykkes John Wells at få kontakt med amerikanske specialstyrker og få afleveret oplysninger om terroristerne uden at afsløre sig selv som dobbeltagent.

Hovedpersonen er praktiserende muslim og har en libanesisk bedstemor. Hans flydende arabiske sprog, mørke ydre og evne til at leve sig ind i rollen, er tilsyneladende det perfekte dække – desværre skaber denne dobbeltrolle mistro. Da al Qaeda sender ham tilbage til Amerika, kan amerikanerne ikke kan forstå, hvorfor han ikke advarede dem mod 11. september ……
så hvem er han egentlig tro imod??

Jeg er vild med spionromaner i forvejen og kan anbefale denne, fordi både helte og dumme svin fra begge lejre er uhyggeligt realistisk beskrevet – og problematikken er jo nok så aktuel!

Bogen er ved at blive filmatiseret med Keanu Reeve som hovedpersonen John Wells – og det er jo heller ikke nogen fejl, at helten ser godt ud!

Forfatteren Alex Berenson er fuldtidsreporter på ”New York Times”, bor i New York selv og har dækket Irakkrigen på stedet.

Her kan du læse et interview med forfatteren og hans overvejelser om bl.a. al Qaeda:
http://www.bookreporter.com/authors/au-berenson-alex.asp

Hans næste bog ”ghost war” udkommer februar 2008 ifølge oplysninger på amazon.com - og den køber vi til sproghjørnet!

Ingen kommentarer: